Gertrud

Gertrud

Om projektet

Under min utbildning på Hyper Island arbetade jag i ett organisationsutvecklings-projekt för produktionsbolaget Gertrud (sålt till Pixelant 2015). Syftet var att definiera företagets kultur och erbjudande. Vi genomförde ett antal intervjuer med kunder, leverantörer och anställda för att kunna presentera en bild av hur Gertrud upplevdes. Från det höll vi i ett flertal workshops och övningar dels med hela bolaget samt med ägarna för att skapa en tydlighet kring vision, mission och värdegrund för företaget. Året därpå vann Gertrud årets nyföretagare i Helsingborg.

Min roll i projektet var facilitator, process designer och visuell designer. Vi var totalt tre personer från Hyper Island i projektet.Referens

“Vi har haft nöjet att arbeta tillsammans i några månader och det har varit en mycket bra upplevelse. De har hjälpt oss att lära känna varandra bättre inom företaget och att kommunicera bättre både internt och externt. Vi insåg att vi hade många spretiga mål, men har nu fått hjälp att skapa en gemensam väg framåt. Det är svårt att sätta fingret på vad de gjorde, men de fick oss att inse våra problem och gav oss sedan verktygen för att lösa dem. Vi tror att alla bolag borde gå igenom samma process, eftersom det är lätt att glömma periferin när man är en entreprenör. Varje företag har sina problem, eftersom de inte ställer sig själv rätt frågor. Vi har blivit ställda de rätta frågorna och fått svara på dem själva. Det har varit viktigt. Att inte bli givna svaren, utan att få ha kommit upp med svaren själva. Det är som i skolan. Du lär dig bäst när du hittar svaret själv. Vi rekommenderar dem verkligen, vi hade en väldigt bra och lärorik tid ihop.”

Henrik Blomquist & Anders Larsson
Ägare Gertrud

Är du nyfiken på att höra mer?
Kontakta mig.

Kontakt